Sivut

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Ponipiha

Kävin tänään ponipihalla tunnilla. Ennenkuin menimme tallille, kävimme ostamassa mulle uuet ratsastushousut, sillä kesällä ostetut housut on mennyt pieneksi. Samalla kun olimme lähdössä kotoa, huomasin että kesäratsastus kenkäni on käyneet pieneksi, ja että talvikengät on märät. Onneksi olimme menossa tosiaan sinne puuiloon, joten sieltä saisi molemmat. Kauassa äiti jäi juttelemaan työkaverinsa kanssa, jonka se sieltä pongasi. Siellä Jennan kansssa sitten pengottiin kaikki housut läpi. Koko valikoima oli todella huono. Suurin osa oli 44 tai 130 kokoa. Siinä molemmilla tuli niitä ärräpäitä ihan kohtalaisesti, nimittäin piti löytää myös kengät ja keretä tallille. Luovutettiin hetkeksi ja mentiin etsimään niitä kenkiä. Jonkun aikaa laatikoita tongittua, tuli vähän kiroiltua, luovutin. Mentiin sit kysymään siltä yheltä myyjältä ja kysyin että, onko näitä kenkiä missään?? kysyin melko ärsyyntyneellä äänellä siltä , et onko teillä tälläsia kenkiä? (maassa oli ''malli kappale'')
Myyjä vaan vastas oikeen ärsyttävällä äänellä et ''niitä on siellä ylähyllyllä, tulenko antamaan niitä sinulle? '' Vastasin vaan et joo. Loppujen lopuksi sain kengät, mut piti ostaa villasukatkin ku ne kengät oli muuten vähän isot. No eihän siellä ollu ku miesten
sukkia, mut otin semmoset. Sanon kyllä et pitäs jollain miehellä olla melko pieni jalka, ku kaikki oli saman kokosia ja ne oli mulle just sopivat. Mentiin vielä kattoon niitä housuja. Kun ei halvemmista kokoja löytyny eikä kalliimmista ollu kokoja, mistäänmuistaku sellasista millaset housut Jennalla on. No eikai se auttanu ku ottaa sellaset. Ne on tosi kivat jalassa ja sainpahan ne farkku ratsastushousut ku niitä olin halunnukki... Ja sitten tallille. Tallilla oltiin pikkusen hukassa kun ei löyetty ketään opea, tai tallin omistajaa. Jossain vaiheessa kuitenki löyettiin joku työntekijä, tai muu vastaava. Olin jo käynyt katsomassa kenellä menen, tuntilistasta. Siinä luki että menen Nissellä. Jenna meni Misty manilla. Saimme selville ettei niillä ole sinä päivänä hoitajia, ponipihalla on nimittäin sellainen tyhmä juttu, että hoitajat laittaa hoitsunsa tunneille. Ratsastajat saa auttaa mutta yleensä ne on niin inhottavia yms ettei niiden kanssa hirveästi tee mieli ponia laittaa. Meille kävi tuuri, niiden karsinat oli vastapäätä, niin oli kiva laittaa poneja kuntoon. Nisse oli ihan kiva hoitaa, aluksi se kyllä vähän uhitteli, mut muuten oli toosi kiva. Alku käynneissä se vaikutti melko reippalta. Ja sitähän se olikin koko loppu tunnin. Tunti oli tosi mukava me mentiin, Avo taivutuksia, väistöjä siirtymisiä, kulmissä takaosa kääntöä yms. Aina ennen laukka pätkää mulla piti tehhä voltti ku poni meinas lähtä vähän vauhilla. Oikeeseen kierrokseen se oli todella jäykkä, ja kaikki tehtävät oli sinne suuntaan tosi hankala tehdä. Kyllä se loppua kohti vetreyti.
Kuvaajaa ei saatu tallille, joten kuvia joudutte ponipihan sivuilta katselemaan!;)
En ole ihan varma, että menenkö Noalle huomenna, jos huomenna sataa vettä ja kaikkialla on märkää nii sit en varmaan mee... Mut siitä lisää huomenna...

4 kommenttia:

  1. ponipihalla saa kyllä laittaa yksin ilman hoitajaakin hevosen valmiiksi jos sanoo siitä hoitajalle :)

    VastaaPoista
  2. Tiedän, mutta jotkut hoitajat koko ajan inkuvat;''saanko purkaa, kun sä laitat satulan niin saanko mä laittaa suitset, mä lähen nyt viemään tän kentälle, yms':):)

    VastaaPoista
  3. mun mielestä jotkut hoitajat on ärsyttäviä koska omivat hepan itselleen, on kyllä sitten niitä kivojakin hoitajia jotka ei omi hevosia:)

    VastaaPoista
  4. Jep, jotku on tosi kivoja, ja antaa hoitaa, mutta jotkut on taas vähemmän kivoja. :)

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi! :)